/ БТА
Организаторите на Олимпийските игри в Париж заявиха, че са изпитали проблеми, свързани с глобалния IT срив. Проблемът възникна само седмица преди началото на игрите, предаде АФП.

Аварията предизвика хаос в компютърните системи по целия свят, като спря полетите в САЩ, прекъсна телевизионните предавания в Обединеното кралство и засегна телекомуникациите в Австралия.

„Париж 2024 е наясно с глобалните технически проблеми, засягащи софтуера на Microsoft. Тези проблеми оказват влияние върху IT операциите на Париж 2024“, съобщиха организаторите.

„Техническите екипи на Париж 2024 са напълно мобилизирани, за да смекчат въздействието на тези проблеми, и сме задействали планове за действие при извънредни ситуации, за да продължим операциите“, допълниха те.

Проблемът засяга системата за акредитация, като някои хора не могат да вземат пропуски преди церемонията на 26 юли на река Сена.

Сривът може да засегне пристигането на спортисти, чиито полети са били отменени, след като олимпийското село на спортистите посрещна първите си гости на 18 юли.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС