Фенове и представители на Scuderia Ferrari Clubs от цяла Европа се събраха в Музея на Ферари в Маранело за откриването на изложбата "Михаел 50" за 50-ата годишнина на известния пилот на Формула 1 Михаел Шумахер.
 

БГНЕС


Единственият засега седемкратен световен шампион постигна едни от най-големите си успехи с екипа на Ферари. Затова Скудерия почете легендата със специална изложба за юбилея му.

Семейството на Михаел Шумахер се мести в Майорка в търсене на чудо (СНИМКИ)?

Събитието напомни впечатляващите постижения на Шуми и бе знак на благодарност за направеното от него в годините назад.
 

БГНЕС


Музеят на Ферари отдаде почит като показа различни видеоклипове, атрибути и няколко от колите на седемкратния световен шампион.
 

БГНЕС


Пред феновете беше представена и по-малко известната страна на Шумахер, като разработчик на автомобили. След като напусна Формула 1, немският пилот остана във Ferrari, за да разработи редица пътни автомобили, като например 430 Scuderia през 2007 г. и Ferrari California през 2008 г.

Френски професор: Няма надежда за Шумахер


БГНЕС

БГНЕС


През декември 2013 г. по време на ваканцията си в Мерибел Михаел Шумахер претърпя сериозен ски инцидент. Тогава пилотът падна и удари главата си в скала под снега. Той получи тежка черепно-мозъчна травма и се наложи да бъде приведен в състояние на изкуствена кома от лекарите в Гренобъл.

Половин милион евро на месец струва лечението на Шумахер

БГНЕС


След като се събуди Шумахер бе преместен в клиника в Лозана, а от есента на 2014 г. се възстановява в семейната къща край Женевското езеро.
Ruptly