/ Gulliver/Getty Images
След тежък инцидент по време на ски ваканция през 2013 г. Шумахер изпадна в кома, а семейството се установи в имение на брега на Женевкото езеро
Близо пет години след тежкия инцидент по време на ски ваканция в курорта Мерибел Михаел Шумахер ще напусне Швейцария. Семейството му е решило да го премести във вила в Испания. Това съобщава швейцарското списание "L'Illustré" в изданието си от сряда.

Отрекоха информацията, че местят Шумахер в Майорка
 

Бившият германски шампион във Формула 1, който сега е в кома, ще бъде преместен от имота си в Глан, кантон Вод, на югозапад от остров Майорка, на около 20 минути път с кола от Палма, в охранявания квартал Лас Брисас.

Лука ди Монтедземоло: Шумахер реагира на лечението

Тук съпругата му Корина закупи огромен имот за над 30 млн. евро, който преди това принадлежеше на милиардера Флорентино Перес, президент на Реал Мадрид. "Един истински "бункер", далеч от погледите", описва имота швейцарското списание.
 

"Мога официално да потвърдя, че Михаел Шумахер ще дойде да се установи в нашия град и всичко е наред тук, за да го посрещнем", разкрива кметът на селото Катиа Руукар пред пратеник на изданието. "Доколкото знам, нещата се организират, трябва да се наеме още медицински персонал и също така, предполагам, правят някои промени, за да го посрещнат при най-добри условия", допълва тя.

Полицейските сили също вече са информирани за предстоящото пристигане на известния пациент.
 
Съдебно дело разкри: Шумахер не може да ходи

До инцидента през декември 2013 г., след който остана затворен в огромния си имот на брега на Женевското езеро, Михаел Шумахер редовно посещаваше Балеарския архипелаг, понякога отсядаше във вилата на мениджър си Вили Вебер. Неговият брат Ралф Шумахер също харесва мястото.
 

Половин милион евро на месец струва лечението на Шумахер

Преди няколко месеца германско списание твърдеше, че семейството на Шумахер мисли за прехвърлянето на Михаел в специализирана клиника в САЩ.
 

Gulliver/Getty Images


В крайна сметка обаче дестинацията се оказва Испания, посочва швейцарското издание. Тази позната и стимулираща среда, където някога е изживял щастливи дни, в климат, на който винаги се е радвал, това може да бъде част от някаква форма на терапия, съобщава още списанието.
 

На 3 януари догодина Михаел Шумахер ще отбележи 50-ия си рожден ден. А съпругата му Корина все още вярва и очаква чудото да се случи.
 

Gulliver/Getty Images


Френски професор: Няма надежда за Шумахер

Михаел Шумахер е считан за един от най-великите пилоти в историята на Формула 1, спечели две титли с отбора на Бенетон, преди да стане шампион в пет поредни сезона с Ферари между 2000 и 2004 г. Неговите постижения от 7 титли, 91 спечелени състезания, 77 най-бързи обиколки и 13 победи в рамките на един сезон остават рекордни и до днес.
 

В края на декември 2013 г., докато е на ски във френския курорт Мерибел, Шумахер падна и удари главата си в камък. При инцидента пилотът изпадна в кома. От септември 2014 г. семейството се изолира във вилата си на брега на Женевското езеро. Близките на пилота отказват да коментират състоянието му и апелират да не бъдат обезпокоявани.

Gulliver/Getty Images

БГНЕС