Френски професор: Няма надежда за Шумахер
Френски професор: Няма надежда за Шумахер / БГНЕС, архив

Надеждата за връщането на Михаел Шумахер към живота става все по-малка. Седемкратният световен шампион във Формула 1 претърпя тежък инцидент по време на ски ваканция във Френските Алпи преди две години и половина, а оттогава специален медицински екип се бори за възстановяването му.

Половин милион евро на месец струва лечението на Шумахер

В началото Шумахер беше поставен в изкуствена кома за близо шест месеца, но след това той излезе от нея и даде надежда на семейството си. После обаче нещата замръзнаха. В момента бившият пилот тежи около 40 кг, а официална информация за състоянието му няма повече от година.

Пред дома му в Швейцария са издигнати специални тенти, които да пречат на фоторепортерите да снимат.

Шумахер се стопи до 45 килограма

"Напредъкът е мъчително бавен", разкрива пред "Дейли Експрес" близък на Шумахер. "Вече няма очаквания за чудо на хоризонта", допълва той. Семейството обаче все още се надява на нещо, което да го върне към живота. За него се грижи медицински екип от 15 души, начело с френския професор Жан Франсоа Пайен. Именно той направи и мозъчната операция на Шумахер след инцидента на 29 декември 2013 година, припомня "7 дни спорт". Професорът е в постоянен контакт със семейството му и медицинския екип в къщата.

"Моето мнение е, че надежда за Шумахер няма, заяви професор Пайен.

Съпругата на Шумахер забранила на бившия му мениджър да го посещава

"Състоянието му не се подобрява и в момента го крепят само добрите грижи", допълва той. Всеки ден 46-годишният германец е подложен на часове масажи за стимулиране на мускулите, но ефектът не е обнадеждаващ.

"Възхищавам се на съпругата му Корина. Тя показва изумителна воля. И полага максимални усилия, за да подобри състоянието на съпруга си", добави лекарят.