/ Gulliver/Getty Images
82-годишният Хорст Ешлер от Мюнстер на организацията Aktion Lichtblicke, която в момента помага на жертвите от потопа в Германия, дари един милион евро за каузата. Радио "Антене Мюнстер" разказва, че пенсионерът се събрал със свои приятели, за да обсъдят на каква стойност да бъде дарението. Числото 1 000 000 евро им се видяло добро, пише "Дойче веле". 

Ешлер взел случилото се много присърце. "Тези хора, които изгубиха всичко… И си рекох: а аз и утре ще имам пари да си купя хляб.“ Пенсионерът се доверил именно на споменатата помощна организация, в която са обединени всички местни радиостанции в провинция Северен Рейн-Вестфалия, защото вярва, че така парите му с най-голяма сигурност ще достигнат до най-засегнатите семейства

Природна катастрофа в Германия: Извънредно положение в Бавария, разрушения и още жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Но това далеч не е всичко. Успоредно с дарението си, Ешлер призова своя любим футболен клуб Байерн Мюнхен също да даде (повече) пари за пострадалите. Досега отборът, заедно с колегите си от Кьолн и гиганта "Дойче Телеком", дари 100 000 евро на пострадалите чрез организацията Aktion Lichtblicke. 82-годишният германец смята, че това не е достатъчно. "Не се стискайте. Знам, че не сте такива и че давате много пари за благотворителност. В сегашната ситуация обаче трябва да се бръкнете по-надълбоко", настоява той. 

Ако "Байерн" дари един милион, Ешлер обещава да увеличи своето дарение с цели 20%.

Загиналите при опустошителните наводнения в Германия надхвърлиха 141

Пенсионерът от Мюнстер е известен със своята щедрост. През април тази година той дари 750 000 евро на зоологическата градина в Мюнстер и купи билети за зоопарка на 33 333 деца. тези дарения той е направил заради обещание, което е дал на покойната си съпруга, да се грижи за деца и за животни.

Междувременно от гранда Байерн приеха хвърлената ръкавица и увеличиха дарението за жертвите на потопа на 1,1 милиона евро. Освен това подготвят благотворителен мач с "Шалке 04" на "Фелтинс арена". Поне още един милион евро от очакваните постъпления също ще бъдат дарени за пострадалите от наводненията.