Американският президент Джо Байдън и първата дама Джил Байдън донесоха малко коледно настроение на хоспитализирани деца, които не могат да прекарат празниците със семействата си, предаде Асошиейтед прес.

Отдавнашна традиция за американските първи дами е да посещават Националната детска болница по коледните празници, но визитата на Джо Байдън, който придружаваше съпругата си, беше изненада. Това е първият случай, в който американски президент прави подобен жест, заяви Белият дом.

Това не е единствената традиция, към която се присъедини Джо Байдън в навечерието на Коледа. Съгласно установената традиция за първите дами Джил Байдън отговаряше на обаждания до Северноамериканското военновъздушното-космическо командване (НОРАД), което е натоварено да следи пътя на шейната на Дядо Коледа. Този път Джо Байдън й правеше компания в това начинание.

Светът посреща за втори път Коледа и Нова година под знака на COVID-19

Базираното в военновъздушната база Питърсън, щата Колорадо, Северноамериканското военновъздушното-космическо командване следи придвижването на Дядо Коледа по целия свят по традиция, датираща от 1955 г.

В болницата Джо Байдън и съпругата му разговаряха с група деца, изработващи фенери като част от детски проект за ръчно творчество. Двамата разговаряха с дете, което им каза, че болницата му е "помогнала да си върне радостта от живота".

Коледната атмосфера по света (СНИМКИ)

"Ами, надяваме се, че и ние ще ви зарадваме", каза му Джил Байдън.

"Вие сте, които ни дарявате с радост, синко", добави Джо Байдън.

Президентът извади телефона си и показа на децата снимки на новото си куче, наречено Командир, почти четиримесечно пале на немска овчарка.

"Казва се Командир! И тази сутрин дъвчеше чехлите ми", каза Джил Байдън.

След това президентът и първата дама седнаха пред коледното дърво в болницата и четоха на децата детска книжка за Коледа.
 
БТА