Нови детайли подреждат пъзела на трагичната картина в небето над Карачи. От комуникацията на пилотите с авиодиспечерите става ясно, че първия опит на "Еърбъс"-а да кацне е бил прекъснат от капитана на полета заради проблем с колесника.

Жертвите на катастрофата с пакистанския самолет станаха 97

Тогава екипажът предприел нов опит за приземяване - така нареченият "втори кръг". Именно по време на тази маневра пилотите сигнализират, че са изгубили тяга и в двата двигателя. Следва сигнал за бедствие и връзката с 15-годишния "Еърбъс А320" е изгубена.

97 са потвърдените жертви на катастрофата с пътническия самолет на Пакистанските авиолинии. Машината е изпълнявала полет от Лахор до Карачи, с 91 пътници и 8-членен екипаж на борда. Двама души са оцелели. Машината падна в жилищен квартал, като засега не е ясно колко са жертвите и пострадалите там.

Има оцелели след самолетната катастрофа в Карачи, спасено е бебе (СНИМКИ/ВИДЕО)

За мащабите на трагедията говорят останките на самолета сред разрушените жилищни сгради в квартала. Самолетът А320 се готвел да кацне, когато се е разбил. На кадри от инцидента се вижда как машината пада.

Пилотите съобщили, че двигател е излязъл от строя и получили разрешение за кацане. Секунди по-късно подали сигнал за бедствие, а контакът със самолета е изгубен веднага след това.

БГНЕС

„Чухме силния гръм от нещо, което падаше от небето. Това не беше шумът от разбиване на самолет, беше като земетресение, сякаш се срутва стена или се разбива цистерна с вода. Когато се качихме на покрива видяхме дима навсякъде“, каза друг от очевидците.

Пакистански супермодел сред жертвите на авиокатастрофата? (СНИМКИ)

Самолетните полети в Пакистан бяха възстановени само ден преди катастрофата,
след повече от месец прекъсване заради пандемията от коронавируса. Много от пътниците се прибирали у дома, за да отпразнуват края на свещения месец Рамазан.
nova.bg