/ БГНЕС
На мястото, където падна „Еърбъс А 320” в Пакистан, откриха живо бебе, съобщи „Мирър”.

От излъчените по местната телевизия кадри се вижда мъж, който изнася бебе от мястото на авиокатастрофата. Предполага се, че семейството на детето е живяло в една от сградите, върху които падна самолетът. Не се съобщават данни за състоянието на родителите. Изпод развалините са извадени и други деца. Все още не е ясен точният брой на ранените и загиналите местни граждани.
 
Най-малко двама пътници са оцелели при катастрофата със самолета на Пакистанските международни авиолинии близо до летището на Карачи, съобщи пакистанската гражданска въздухоплавателна администрация, цитирана от ДПА.

От местопроизшествието са прибрани към момента около десетина тела, каза неин говорител, докато спасителните екипи продължаваха да претърсват отломките.

Единият от оцелелите, ръководител на търговска банка, е в стабилно състояние, каза Мурад Али Шах, главен министър на пакистанската провинция Синд.
 

Пакистанската въздухоплавателна администрация съобщи, че на борда на катастрофиралия пътнически самолет е имало общо 98 души, 91 пътници и седемчленен екипаж, предаде Асошиейтед прес.

По-рано днес пътнически самолет "Еърбъс" А320 на авиокомпания "Pakistan International Airlines" с над 100 души на борда се разби в жилищен район близо до град Карачи в Южен Пакистан.
 
БТА, БГНЕС