Доналд Тръмп продаде правата на „Мис Вселена“
Доналд Тръмп продаде правата на „Мис Вселена“ / снимка: Guliver/Getty Images

Доналд Тръмп продаде правата върху "Мис Вселена" - по-малко от седмица, след като стана 100-процентов собственик на конкурса за красота.

"Просто купих телевизия NBC Universal, която държи половината от акциите на дружеството, свързани с организацията на конкурса „Мис Вселена". Сега имам 100%. Следете за развитие на събитията", написа загадъчно милиардерът в Туитър преди седмица, предава БГНЕС.

Тръмп изкупи правата върху конкурса Мис Вселена и вече е единствен собственик

Какво е имал предвид Тръмп се изясни вчера, когато бе съобщено, че кандидатът за президент на САЩ е продал правата за "Мис Вселена" на маркетинговата компания WME-IMG. Сумата по сделката не бе огласена.

През юни Тръмп напусна собственото си тв шоу "Чиракът" по NBC Universal, което създаде и водеше в продължение на 13 години. Причина за това станаха скандалните изказвания на кандидата за президентската номинация на Републиканската партия по въпросите на имиграционната политика.

"Ако стана президент, ще изгоня всички нелегални имигранти, в това число и децата им, нищо че са родени на територията на САЩ", заяви Тръмп. Разногласията му с NBC всъщност започнаха още преди това, когато тв каналът отказа да излъчва "Мис Вселена".