Дегизиран като бин Ладен стресна полицията в Сидни
Дегизиран като бин Ладен стресна полицията в Сидни / снимка: BGNES

Австралийски актьор, преоблечен като Осама бин Ладен, успя да премине през два полицейски кордона в Сидни и беше спрян едва при полицейска проверка пред хотела, в който е отседнал американският президент Джордж Буш, предаде Асошиейтед прес.

Час Личардело бил част от актьорския състав на популярното в Австралия телевизионно предаване "Войната на Чейзърови срещу всичко и всички", което много често критикува американския президент и неговата политика.

Личардело и останалите актьори от шоуто се качили на два мотоциклета и три лимузини, на които било поставено канадското знаме. Автомобилният кортеж преминал през две полицейски проверки и бил спрян на временен полицейски пункт пред хотел "Интерконтинентал". Тогава от една от колите слязъл Личардело, дегизиран като Осама бин Ладен. Полицията арестувала него и останалите му 10 колеги, които пътували с кортежа.

Според австралийския министър на външните работи Александър Даунър инцидентът показва, че засилените мерки за сигурност в Сидни заради срещата на върха на държавите членки на Организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество са наистина ефективни. От телевизионното шоу обясниха, че са избрали съвсем случайно да издигнат канадското знаме над колите си.