/ iStock/Getty Images
Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи след едномесечно плаване в Тихия океан. Корабокрушението, което са преживели, е отнело живота на осем техни спътници, включително бебе, съобщи АФП.

Групата от провинция Бугенвил в Папуа Нова Гвинея заяви, че са оцелели, като се хранели с кокосови орехи, плаващи в морето, и са събирали дъждовна вода в купа по време на 32-дневното си премеждие.

Вестник „The Solomon Star News” съобщи, че групата е тръгнала от Бугенвил на 22 декември, възнамерявайки да отпразнува Коледа на Картърските острови, намиращи се на около 100 километра. Оцелелият Доминик Стали разказа, че малкият им кораб се преобърнал и някои от групата се удавили. Останалите успели да обърнат отново кораба и да се качат в него, но само четирима оцелели, докато плавали в отдалечените води, захвърлени сред мощни океански течения.

"Нямаше какво да направим нищо с техните мъртви тела, просто трябваше да ги пуснем в морето", каза той пред вестника.

Стали сподели, че редица риболовни кораби минавали край тях, без да ги забележат и накрая били прибрани на борда на един от тях край Нова Каледония, след като изминали около 2000 километра.
БТА