Буш обеща помощ за възстановяване на моста в Минеаполис
Буш обеща помощ за възстановяване на моста в Минеаполис / снимка: BGNES

Президентът на САЩ Джордж Буш обеща помощ за възстановяване на рухналия мост в Минеаполис, предадоха световните агенции.

Буш заяви, че скърби за загубата на човешки живот при рухването на моста над река Мисисипи в сряда в град Минеаполис, щата Минесота, и обеща помощ за възстановяването на съоръжението.

"Също като милиони американци, бях потресен и натъжен от новината за рухването на моста в момент, когато движението е било натоварено", каза президентът в редовното седмично обръщение по радиото в събота.

Президентът посети Минеаполис и отиде на мястото на злополуката, в която според официални данни досега има петима загинали. Още осем души са изчезнали. Ранените са 80. "Знам колко е важен този мост за Минесота. Моето правителство ще съдейства на щатския губернатор и на кмета на Минеаполис, за да бъде възстановен мостът възможно най-бързо", обеща Буш.

Според експерти, ще минат месеци, може би и години, докато се изясни причината за срутването на моста над Мисисипи, който се използва от 40 години, но е имал дефекти в конструкцията, напомня АФП.