/ БГНЕС
Група млади момичета в традиционни за Непал сватбени рокли се включиха в ритуала Гуфа, в който те символично бяха омъжени за Слънцето. Тези девойки са известни като Кумари – живи богини.

Малките булки на Слънцето
БГНЕС

От момента на тяхното избиране и след преминаването на изпит от 32 етапа, тези живи богини получават статут на безсмъртни и се смятат за защитници от злото от хиляди последователи на хиндуизма и будизма.

Жива богиня: Избраха нова Кумари в Непал (СНИМКИ)

За момичетата обаче промяната не означава само смяна на името и получаване на статут. Целият им живот се преобръща завинаги. Кумари, което означава девственица на непалски, са принудени да напуснат своите домове и да живеят в отдалечени храмове като детски божества.

Да си само на 3 години и да бъдеш обявена за жива богиня (СНИМКИ)

Те имат право да напускат храмовото само в случай на фестивали и процесии, за да бъдат боготворени. Това се случва около 13 пъти в годината. Кумари са дори твърде специални, за да ходят по земята. Вместо това те са носени на носилки, тронове и ръцете на хората.

Вижте още снимки на ритуала, с който момичетата скъсаха с живота на живи богини

Момичетата също нямат право да ходят на училище или да участват в ежедневния живот. Когато обаче те достигнат до пубертета, за Кумари всичко се променя. След старта на менструацията, момичетата преминават през 12-дневния ритуал „Гуфа“, след който техният живот като Кумари приключва и те се връщат към нормалния си начин на живот, който те въобще не познават.