/ iStock/Getty Images
Британец беше осъден вчера на 18 години затвор за набедяване на редица известни личности в педофилия, между които и бившия премиер Едуард Хийт, което доведе до широкомащабно разследване, предаде Франс прес.

Карл Бийч, бивш служител на благотворителна организация в помощ на деца, беше признат за виновен в понеделник от съд в североизточния английски град Нюкасъл за възпрепятстване на правосъдието.

Интерпол разби педофилска мрежа, спасени са 50 деца

Съдия Джеймс Гос вчера окачестви Бийч като "манипулативна и коварна личност, обвинила "изключително почтени хора" в "отвратителни действия".

Обвиненията на Бийч предизвикаха широкомащабно разследване, по време на което полицията нахлу в домовете на маршал Едуин Брамал - бивш армейски шеф и ветеран от Втората световна война, и на вече покойния бивш еврокомисар Лиън Бритън.

51-годишният Бийч, известен с псевдонима Ник, заяви, че кръг от педофили са убили три момчета и лично видял как са удушили едно от тях.

Защо е нужна промяна в определението за „педофилия“ на СЗО?

Обвиненията на Бийч станаха топ новина през 2014 г. и полицията попадна под натиск да действа ефективно. Тогава органите на реда бяха силно критикувани след случая с починалия през 2011 г. Джими Савил - бивш водещ в Би Би Си, който беше в центъра на огромен скандал със сексуално насилие, разкрит през 2012 г.

През 2014 г. водещият полицейското разследване Кени Макдоналд беше квалифицирал по телевизията обвиненията на Бийч като "достоверни".

Полицията обаче не откри никакви доказателства в подкрепа на обвиненията и през 2016 г. прекрати разследването, струвало 2 милиона лири. Тогава Бийч беше заподозрян в педофилия.

Шокиращ документален филм представя срещи на свещеници педофили с жертвите им

През януари той се призна за виновен в притежаването на стотици непристойни снимки на деца и в това, че тайно е заснел тинейджър.

Разследването е разкрило, че Бийч е изпитвал удоволствие да гледа снимки с малки момчета, насилвани сексуално, и е обичал вниманието и известността, посочи прокурор Тони Бейдънок.
БТА