/ Guliver/Getty Images, архив
Братът на американския крупен измамник Бърни Мадоф, Питър Мадоф, беше освободен от затвора, след като излежа почти целия десетгодишен срок, на който беше осъден за финансова измама по време на работа в една от фирмите на брат си, съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на федералното бюро по затворите.

Говорителят на институцията Скот Тейлър заяви, че в четвъртък 74-годишният Питър Мадоф е освободен от домашен арест, в който беше приведен през ноември миналата година. Преди това той излежаваше присъдата си във федерален затвор в Маями.

Американски съд през декември 2012 г. осъди по-младия Мадоф на 10 години затвор. Преди това братът на мошеника се призна за виновен за участие във финансови измами и обяви, че се съгласява да прекара 10 години затвор за извършените от него престъпления, когато е бил ръководител на отдела за вътрешен контрол в една от фирмите на брат си.

„Мошеникът на века“ Бърнад Мадоф през юни 2009 г. бе осъден на 150 години затвор. По това време той е на 71 години. В съда той призна, че от 20 години мамил инвеститори и регулатори. Той не правеше никакви сделки, а просто превеждаше всички пари от една банкова сметка в друга, давайки средства по искане на клиенти под формата на „печалба“. Списъкът на измамени инвеститори включва не само най-богатите американски граждани и известни личности, но и най-големите банки в света.
БГНЕС