/ Gulliver/Getty Images
Законодатели от основната опозиционна партия в Тайван днес отново завзеха сградата на парламента, след като се сбиха със своите колеги от управляващата партия, за да влязат в нея.

Опозиционната Китайска националистическа партия (КМТ) отново протестира срещу номинирането на Чен Чу, близък помощник на президента Цай Инуън, за ръководител на надзорен орган, според съобщения на британските медии.
 

Депутатите от опозицията се сблъскаха с членове на управляващата Демократична прогресивна партия относно стъпките на парламента, като в крайна сметка влязоха в залата и завзеха трибуната в опит да предотвратят сесия за назначаването на Чен.
 

Тайван е известен с честите сбивания в парламента, а през 2014 г. стотици студенти бяха в сградата седмици наред по време на протест, известен като „Движението Слънчоглед“.
 

Чен Чу е прекарал шест години в затвора по време на политическата си кариера, след като е бил арестуван през 1979 г. като един от най-изтъкнатите дисиденти в "инцидента в Гаосюн", известен още като "инцидентът Формоза".
 
БГНЕС