Боян Петров
Боян Петров / netinfo
Без следа от Боян Петров, търсенето продължава в неделя
97340
Без следа от Боян Петров, търсенето продължава в неделя
  • Без следа от Боян Петров, търсенето продължава в неделя
Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша Пангма. До там са достигнали двама шерпи и двама или трима китайски алпинисти. В неделя спасителите ще се опитат да минат по пътя на Боян, за да разберат дали той е успял да се качи до върха. Това каза за Дарик Деян Петков от екипа на българския алпинист. В неделя хеликоптери няма да летят отново над района, защото ще има много хора и ще е опасно за тях.
 
Не откриха Боян Петров в Лагер 2

До лагер 3 са достигнали двама шерпи и двама-трима китайци. Първоначално намерили парче плат, оказало се парче от дреха, което не е на Боян Петров. Имало и други неща, които обаче са от стари експедиции до върха и не са на българския алпинист, обясни Петков.

Вижте с колко битки се е справил Боян Петров

В неделя катерачите ще изкачат върха, ще минат по пътя на Петров, за да разгледат и да се опитат да разберат дали той е стигнал върха при изкачването си.

Междувременно по-голяма група хора ще предприеме изкачване от лагер 2 до лагер 3. "Утре те няма да бързат като днес, когато искаха да се качат от лагер 1 до лагер 3. Утре времето ще бъде хубаво, така че всички ще могат да работят добре по маршрута", каза Петков. Той обясни, че са получени фотографиите, направени от хеликоптерите, и на тях не се вижда нищо, различно от релефа.
 

В неделя хеликоптери няма да летят в операцията по търсенето на Петров, тъй като по маршрута ще има алпинисти и това би било опасно за хората, обясни Петков.