/ iStock/Getty Images
Авиокомпанията „Emirates“, превозвачът на Обединените Арабски Емирства, стана първата в света авиокомпания, която предлага да покрие медицинските разходи и разходите за карантина на клиентите, ако те хванат Covid-19 по време на пътуването си.

Франция въвежда задължителни тестове за пътници от 16 страни

Авиокомпанията ще плаща медицински разходи до 150 000 евро (173 000 долара) и карантинни разходи до 100 евро за 14 дни, ако пътник се зарази с коронавирус по време на пътуването, докато е далеч от дома.

Обезпечението ще бъде достъпно за всички клиенти, без допълнителни разходи, от сега до 31 октомври. Валидно е за 31 дни от момента, в който те кацнат. Шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум, президент и изпълнителен директор на групата на „Emirates“, заяви в прессъобщение: „Emirates“ работи усилено, за да въведе мерки по всяка стъпка от пътуването на клиента, за да смекчи риска от заразяване, а също така обновяваме резервационната политика за постигане на гъвкавост“.

Въпреки че „Emirates“ е първата авиокомпания, предприела тази стъпка, за да повиши доверието на пътниците, тя не е първият участник в туристическата индустрия, който предлага изплащания заради Covid.

Тежката форма на COVID-19 създава най-ефективни антитела

Централноазиатска държава Узбекистан обеща сумата от 3 000 долара като обезщетение на посетителите, заразили се с Covid-19, докато почиват там. В същото време средиземноморският остров Кипър, който отново отвори границите си за избрани страни през юни, обещава да покрие разходите за нощувка, храна, напитки и лекарства за посетителите, които са тествани положително за вируса по време на престоя им.

„Emirates“ редовно е обявявана за една от най-добрите авиокомпании в света от престижните годишни награди на „Skytrax“. Стратегическото местоположение на ОАЕ между Оман и Саудитска Арабия я прави ключова връзка за пътниците, които се отправят от Запад на Изток и обратно.

Международното летище в Дубай е обявено за третото най-натоварено летище в света през 2018 г., а превозвачът се стреми да възстанови някогашните си международни операции.
БГНЕС