Алексей Навални
Алексей Навални / БГНЕС
Ден по-рано се появи информация, че друг критик на Владимир Путин е пратен насилствено на арктическа база
Полицията задържа руския опозиционен политик Алексей Навални при претърсване днес в московския офис на организацията му "Фонд за борба с корупцията", съобщи в социалните медии неговата говорителка, цитирана от Ройтерс и АФП, а малко по-късно бе освободен.


"Алексей беше насилствено задържан и отведен. Той не оказа съпротива", посочи в Twitter говорителката му Кира Ярмиш и допълни, че обиските продължават. Малко по-късно тя уточни, че след краткотрайно задържане и претърсване на документите в офиса, Навални е бил освободен, съобщава Ройтерс.

Критик на Путин насилствено изпратен в арктическа база?

Преди ареста си опозиционерът публикува видеоклип, на който се вижда как разбиват вратата на Фонда с бормашина и електрически трион.
 


"Нарочно са избрали днешния ден, понеже Алексей щеше да говори в своя онлайн канал", смята Ярмиш.

Осъдиха лидера на опозицията в Русия да плати 1,4 млн. долара

За момента няма коментар от страна на властите за претърсването и ареста.
 


Ден по-рано се появи информация, че друг критик на Владимир Путин е пратен насилствено на арктическа база. Става дума за Руслан Шавединов, ръководител на проекта в антикорупционната фондация на Навални, който изчезна в понеделник, след като властите са влезли в неговия апартамент в Москва, а след това картата на мобилният му телефон е била деактивирана. Опонентите на Кремъл заявиха, че това по същество е акт на отвличане.
 
БТА