/ iStock/Getty Images
Подобни мерки бяха предприети от Facebook, Amazon, Google и Microsoft
Ръководителите на Apple препоръча всички 12 000 служители в централата в Купъртино, Калифорния, да работят дистанционно от домовете си във връзка с разпространението на болестта, причинена от новия коронавирус.

Това беше съобщено от портала Business Insider, където цитираха вътрешна кореспонденция в Apple.

Apple затвори магазините си в Китай заради епидемията от коронавируса

Според портала ръководството на Apple следва препоръките на властите на Санта Клара, които предупредиха в четвъртък населението и частните предприятия за целесъобразността да се избягват големи тълпи на едно място. Дистанционната работа на служителите може да постави под въпрос редица важни проекти на компанията, отбелязва порталът. Според Business Insider поради това Apple се въздържа от даване на нареждане, ограничавайки се само до препоръки към служителите в централата.

Глобиха Apple и Broadcom с 1,1 милиарда долара

Подобни мерки бяха предприети от Facebook, Amazon, Google и Microsoft.

Apple на 17 февруари призна, че поради последствията от новия коронавирус не очаква да постигне предвидения показател за печалба през тримесечието, завършващо през март 2020 г. Сред негативните фактори Apple отчете ограничаването на предлагането на смартфони iPhone в световен мащаб и намаляването на търсенето на своите продукти в Китай. В доклад за първото тримесечие на фискалната 2020 г. компанията прогнозира, че приходите й през второто тримесечие на фискалната 2020 г. ще бъдат 63-67 милиарда долара, а оперативните разходи ще бъдат в диапазона от 9,6-9,7 милиарда долара.
БГНЕС