/ БГНЕС
При инцидент в час пик в пекинското метро са били ранени повече от 30 души. Два вагона се отделили от композицията в надземна секция, съобщиха властите, предаде АФП.

Китайската столица, където подобни инциденти са рядкост, беше засегната от снежни бури през последните дни, въпреки че причината за инцидента не беше изяснена веднага.
 

"Мястото на инцидента беше евакуирано и всички ранени бяха откарани в болница за лечение", съобщиха от транспортната служба на града в социалната мрежа Weibo.

"Досега сме регистрирали повече от 30 ранени. Не са регистрирани смъртни случаи", добавиха от службата.

Дерайлирането е станало в 18:57 ч. местно време, когато последните два вагона на влак на метрото са се отделили от вагоните пред тях, съобщиха властите.

 
Потребители на социалните медии съобщиха, че са видели пътници да падат на земята, като някои от тях се оплакват от болки в гърба.

Снимки в медиите показаха пътници на пода и частични прекъсвания на осветлението, докато някои хора използват аварийни чукове, за да се опитат да счупят прозорците и да избягат.

В други видеоклипове се вижда как пожарникари помагат за евакуацията на възрастен пътник, докато затрупаните пътници е трябвало да си проправят път през дълбок сняг, за да напуснат мястото на инцидента.

Влакът се е движел по надземен участък от релсите, когато е станал инцидентът, близо до гара Сиерци, в посока към квартал Чанпин в северната част на града.