Полицията е задържала около 150 участници в безредиците, които се разиграха по улиците на френската столица по време на финалния мач от Шампионската лига в Лисабон и след края на мача, в който Пари Сен Жермен (ПСЖ) загуби от Байерн Мюнхен.

Сблъсъци между фенове на ПСЖ и полицията след големия мач (ВИДЕО)

"В нощта на на финала на Шампионската лига правоохранителните органи извършиха 148 ареста за вандализъм, насилие и хвърляне на различни предмети по полицията. Издадени са и 404 глоби за липса на маска на места, където това е задължително", се казва в комюнике на полицейската префектура Париж.

Още преди края на играта започнаха сблъсъци между фенове и полиция на стадиона „Парк де Принс“ в Париж, където се излъчваше мачът. След като двубоят приключи, феновете получиха възможност да се съберат на Шанз-Елизе, където вечерта движението беше блокирано. Привърженици на изгубилия френски отбор решиха да пробият кордона в резултат на което полицията е използва сълзотворен газ.

Байерн Мюнхен отново покори Шампионска лига

Според префектурата, преди излъчването и по време на мача полицейските служители са инспектирали барове и кафенета в района на Шанз-Елизе. Посетителите на местата, където собствениците не са осигурили спазването на социална дистанция и други превантивни мерки, са били изведени на улицата, а самите заведения са били затворени.

Във финала на Шампионската лига Байерн Мюнхен победи ПСЖ с 1: 0. Немският клуб стана победител в основния европейски клубен турнир за шести път. Байерн Мюнхен игра на финал на Шампионската лига за 11-и път, ПСЖ за първи път.
БГНЕС