/ iStock/Getty Images
Над една трета от закупените от британците кучета по време на пандемията никога не са били извеждани в парка, пише в ."Метро".

По време на противоепидемичните мерки голям брой британци работят от домовете си. Това доведе до истински бум на продажбите на кучета, пише изданието. Но най-ново изследване, осъщестевно от компанията за кучешко здраве "Ич" показва, че новозакупените палета не са имали добър старт в живота. Над една трета от тях никога не са били извеждани на разходка в парка от своите стопани.

Анкетата проследила съдбата на шаровците, закупени от британците през последните 12 месеца.

Шейсет и две процента от тях не били напускали дома на господарите си. А две пети от каратинните новонастанени домашни любимци никога не са се срещали с друго куче. Четиридесет процента от новите стопани на шаровци съжалявали за направената от тях покупка. Повечето от тях не подозирали колко трудоемко се оказва отглеждането на куче. Една трета от анкетираните възнамеряват да се освободят от домашните си любимци и да ги дадат за осиновяване, когато пандемията премине.

Експерти припомнят, че за социализацията на едно куче са много важни първите 16 седмици от живота му. При липсата на нужните контакти с хора и себеподобни, след този период въпросните домашни любимци ще се нуждаят от специално внимание, за да не станат необщителни.
БТА