Златна значка и 5 хиляди лева за Станка Златева
Златна значка и 5 хиляди лева за Станка Златева / netinfo

Поредното признание за двукратната световна шампионка по Борба Станка Златева дойде малко повече от месец, след като спортистката ни завоюва третата си поредна европейска титла. Освен чек от 5 хиляди лева, възпитаничката на Симеон Щерев получи и златната значка на Пресклуб България, тъй като бе определена за Спортист номер 1 на месец април в анкетата на журналистите.

За нея са дали своя глас 24 от общо 27 спортни редакции. Останалите три анкетни карти са били за Илияна Енева, която стана европейска шампионка по таекуондо.

Причината за наградите бе отличното й представяне на първенството на Стария континент от миналия месец. Тогава Станка Златева спечели третата си европейска титла, след като в категория до 72 килограма постигна пет поредни победи и не даде нито една техническа точка на своите съпернички.

В анкетата при треньорите, първото място бе за наставника на мъжкия волейболен клуб на ЦСКА Александър Попов, а Симеон Щерев остана втори.

Спонсорът на големите шампиони на България – Корпоративна търговска банка, връчи чека на Станка Златева на специалната церемония, а изпълнителният й директор Любомир Весов обеща на всеки олимпийски шампион от Игрите в Пекин парична награда от банката в размер на 50 хиляди лева.

Генералният секретар на Българската федерация по борба Валентин Савов, който също присъства на събитието, изрази безпокойството си от случилото се с Ангел Бончев. Шефът на родната централа сподели, че се надява всичко да приключи добре, а органите на реда да свършат своята работа.