Тенев подаде молба за разтрогване
Тенев подаде молба за разтрогване / netinfo
„Днес подадох молба до БФС за разтрогване на договора ми с Ботев по взаимно съгласие”, заяви старши треньорът на отбора Тенчо Тенев.

Така наставникът отхвърли спекулациите, появили се в Пловдив, че може да остане в отбора, след като се успокои обстановката около него. Миналата седмица наставникът на „жълто-черните” подаде оставката си.

Президентът на Ботев Димитър Христолов каза, че всеки ден разговаря със специалиста в опита си да го накара да оттегли оставката си.

„Благодаря на президента за оказаното му доверие, но при тази обстановка в клуба не мога да остана. Всеки човек си има достойнство и аз не мога да водя тима, след като феновете ме ругаят и обиждат по този начин, както това стана в понеделник”, заяви Тенчо Тенев.

Той добави, че остава с най-добри чувства не само към Димитър Христолов, а и към всички служители в клуба и футболистите. Тенчо Тенев ще поеме Родопа Смолян.

Все още не е ясно дали в Ботев ще остане вратарят Лилчо Арсов, който днес поднови тренировките. Той напусна заниманието в понеделник, след като бе обиждан от феновете и вчера не тренира.

Утре към „канарчетата” ще се присъедини нападателят на Монтана Венцислав Иванов. Изпълнителният директор на Ботев Борислав Димитров каза, че в момента тренировките се водят от италианския специалист Стефано Кусин.

„Няма да имаме проблем с треньорския пост. Ще бъдем изрядни и ще изпълним изискването на БФС да имаме в спортно-техническия щаб специалисти с лиценз „Про”, каза още Борислав Димитров.

Днешната следобедна тренировка на „жълто-черните” отново ще бъде охранявана от полиция, като режимът ще бъде по-затегнат.

Тези мерки се взимат, след като на вчерашното занимание фенове нахлуха на терена и хвърлиха яйца по футболистите. Играчите обаче бяха на далечно разстояние и никой не пострада.