Стоунър и Педроса – най-добри в първите тренировки в Ещорил
Стоунър и Педроса – най-добри в първите тренировки в Ещорил / netinfo
Световният шампион в МотоGP Кейси Стоунър даде най-добро време на първата тренировка преди Гран При на Португалия, а Дани Педроса бе най-бърз във втората сесия.

Стоунър даде тон за пилотите зад себе си сутринта и показа, че е оставил далеч провала в Херес. Пистата в Ещорил бе доста трудна заради падналия през нощта дъжд, както и силния вятър и преваляванията през деня. За около 40 минути обаче Стоунър успя да се аклиматизира и оглави колоната с най-бърза обиколка от 1:47.900 мин.

Както в първата, така и във втората тренировка, Валентино Роси гонеше лидерите. Той завърши зад Стоунър с 1:48.499 мин, а след това и зад Дани Педроса вече с 1:38.547.

На вече сухата писна следобед испанецът бе точно с 40 стотни по-бърз от Роси.

Кейси Стоунър нямаше особен късмет във втората сесия, след като падна още в началото и се завърна на трасето чак след 20 минути. Австралиецът направи 19 обиколки, но прекара по-голяма част от времето в бокса, където механиците оправяха Дукатито му, и така той завърши едва седми.

Световният шампион от 2006 Ники Хейдън даде добри времена и в двете тренировки, като даде заявка за по-добро представяне в Гран При на Португалия.