Стоилов: Вече няма да влизаме в уговорки с националния
Стоилов: Вече няма да влизаме в уговорки с националния / netinfo

Николай Димитров се върна от младежите, всичко с него е нормално. С Тасевски и с Ричард ситуацията е същата. За жалост според мен Лусио Вагнер със сигурност ще отпадне, защото е контузен. Другите български национали са здрави”, заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов на днешния брифинг.

„Смятам, че трябваше да се осигури нормален час за връщане на играчите, за да се наспят футболистите. Трябва да има повече чуваемост между клубовете и националния отбор, защото можеше футболистите, които имат по-голяма натовареност, в това число и Мартин Петров, и Стилиян, и нашите играчи да играят по 45 минути. Може би тогава можеше да се спести контузията на Лусио Вагнер. А сега освен че ще го изгубим за много важния за нас мач с Литекс, има шанс да отпадне и за мача с Холандия”, призна ядосаният специалист.

„Разбрах от Пенев, че няма да влизат в уговорки с клубовете. Щом е така оттук-нататък и ние няма да влизаме в уговорки с националния отбор. Нашите играчи ще играят само, когато има официални дати, а когато не - ще гледат", допълни той.

По повод двубоя с Литекс, Мъри заяви: „Очаквам нашият отбор да играе добър футбол и да победи. Все още не съм решил състава, има време. Трябва да видим дали всички ще са здрави и възстановени”.

„Според докторите и според мен шансовете Лусио да играе са минимални. Травмата е такава, че не може да се каже точно колко време ще се възстановява. Може да трябват 3 дни, а може и 13. Налага се да минат поне 24 часа, за да направим по-обстойни изследвания, които да покажат сериозността на контузията”.

„Най-добрият вариант за нас е да победим и нашата публика да може да ни гледа. Искаме да има добър терен и добри предпоставки за хубав футбол”, допълни хасковлията.

Мачът на националния отбор ми приличаше на нашия с Тампере – единият отбор атакуваше и пропускаше, а другият се възползва от единственото си положение”.

Относно натирените от отбора Милан Коприваров и Емил Ангелов, Стоилов сподели, че няма развитие по евентуални техни трансфери.