Поредни скандални разкрития около домакинството на Катар за Мондиала
Поредни скандални разкрития около домакинството на Катар за Мондиала / Gulliver/Getty Images

Поредните скандални разкрития, свързани с корупционния скандал около избирането на Катар за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 година, отново са налице.

Daily Telegraph разкрива, че бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър и неговото семейство са получили над 2 милиона долара след избора на страната-домакин на световните футболни финали.

Според изданието, Джак Уорнър е прибрал 1.2 милиона долара от компанията на бившия президент на Азиатската футболна конфедерация Мохамед Бил Хамам до декември 2010 година.

Двамата синове на бившия видепрезидент на ФИФА също са били финансово подкрепени с 1 милион долара от същата катарска компания.

От ФБР вече са започнали разследване по случая с получаването на огромните суми от Уорнър и неговите двама синове, които живеят в Маями. Любопитното е, че по-големият от двамата се е съгласил да сътрудничи на разследващите органи.

В края на 2012 година Бин Хамам подаде оставка от всички заемани от него постове във футбола, след като името му бе замесено в корупционния скандал около домакинството на Катар на световните футболни финали.