Ники Михайлов подписа с Твенте
Ники Михайлов подписа с Твенте / netinfo
Българският вратар Николай Михайлов ще играе като преотстъпен в холандския Твенте за една година. Това съобщи за Гонг мениджърът на футболиста Лъчезар Танев.

Михайлов не може да играе за своя клуб Ливърпул, тъй като все още няма срещи за националния отбор на България, необходими за издаването на работна виза.

Ливърпул обаче не пожела да се раздели с младия страж, а предпочете да го отдаде под наем. Честа практика на английските клубове е да преотстъпват перспективни играчи на холандски отбори, тъй като първенството там е достатъчно силно, за да се обиграват те.

Пред Михайлов имаше опция за преминаване още в британския Суонзи, в тим от Испания или в друг холандски състав – Хееренвеен.

Твенте е отбор от град Еншеде, в Североизточна Холандия. През миналата година тимът завърши на четвърто място и ще играе в турнира за Купата на УЕФА. Треньор на Твенте е Фред Рутен, а сред най-известните имена, играли в клуба са Роналд де Бур, Пол Босфелд, Ян Венегор ъф Хеселинк, както и настоящият мениджър на Тотнъм Мартин Йол.

Твенте ще стартира участието си в турнира за Купата на УЕФА от първи кръг, като ще е непоставен при жребия.