Митя Морац: Ще се борим за Шампионската лига
Митя Морац: Ще се борим за Шампионската лига / Снимка: Sofia Photo Agency
Новото попълнение в състава на ЦСКА Митя Морац заяви след официалното му представяне като играч на „червените”, че се надява отборът отново да спечели първото място в шампионата, и след това да покаже възможностите си в Шампионката лига.

- Първо, поздравления за теб и дебюта ти с фланелката на ЦСКА. Как се чувстваше в неделя с фланелката на тима? И гордееш ли се с подписването на този договор?

- Благодаря. Да, радвам се, че съм тук. Това е голям клуб. За първи мач мисля, че беше добре. Преди това играх за Словения срещу Хърватия, моят национален отбор, така че това е моят втори мач. Имам нужда от още практика и мачове, и се надявам да се представя още по-добре.

- Знаеш, че ситуацията в ЦСКА е малко сложна. Какво е бъдещето пред теб и пред клуба?

- Да, знам че одиторите разследват клуба и се надявам до края на сезона или до няколко месеца всичко да бъде наред, финансово. За мен е важно да играя добре, защото когато играеш добре забравяш другите неща.

- Как усещаш тима?

- Да, има голяма конкуренция, но не се страхувам. Готов съм да се възползвам от моя шанс. Готов съм да се докажа. Най-важен е тимът.

- Мислиш ли, че е възможно ЦСКА да влезе в ШЛ?

- Ако не мисля така, нямаше да съм тук. Ние ще се борим за Шампионската лига.