Михайлов: Направихме каквото можахме
Михайлов: Направихме каквото можахме / netinfo

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви след завръщането си от Нион, че се направил всичко възможно, за да издейства отсрочка за ЦСКА и клубът да получи лиценз за Шампионската лига.

„Има други хора, които трябва да обясняват за случилото се. Ние направихме каквото можахме. УЕФА е сериозна организация, спазва всички закони, и отказаха и минималната отсрочка, която бяхме поискали и потвърждават отказването на лиценз на ЦСКА.Разговарях с шефовете на въпросните комисии. Бяха любезни хората, но любезно отказаха”, коментира Михайлов на Летище”София”

„Тепърва предстои да съберем нашата правна комисия, да се събере Изпълкомът да видим какви са възможностите за евентуално ЦСКА да остане в А група и какви евентуално биха били санкциите срещу футболния съюз”, продължи босът на БФС.

„Лицензирането си е работа на всеки един клуб и какво вие знаете, преди няколко дена имаше пресконференция по този повод на хората, които са специалисти по това нещо. ЦСКА са имали достатъчно време, като първите документи е трябвало да постъпят преди 31 март. Сега сме юни месец. Като президент съм длъжен да направя всичко възможно за всеки един български клуб. Футболния съюз ще реши дали да остави ЦСКА в А група, но трябва внимателно да се преценят всички плюсове и минуси на едно подобно решение. Дали изобщо е законово с оглед на правилниците на УЕФА”, каза още Михайлов.