Футболисти-журналисти тръгнаха за Евро 2008
Футболисти-журналисти тръгнаха за Евро 2008 / Снимки: Gong.bg

Юношеският ни национален отбор замина за европейското първенство в Чехия в меко казано отлично настроение.

Момчетата на Мишо Мадански бяха изтупани в еднакви дрехи, като фирмата изработила облеклата на „лъвчетата” показа добър вкус. Надеждите на българския футбол носеха дънкови панталони и елегантни бели тениски с мотивите на родния трикольор.

Колкото до настроението на осемнайсетте избраници на Мадански, то беше засвидетелствано дори пред камерите и микрофоните на събралите се журналисти.

Капитанът Михаил Александров даваше интервю, а в ролята на мълчалив репортер се превърна вратарят Иван Караджов. Стражът се държеше като млад стажант в занаята, който все още не смее да задава въпроси, но пък му е страшно драго да си чуе записа.

Малко по-късно ролите се размениха. Юношата на ЦСКА Александров взе да се прави на батко си Ники Александров. Играчът на Борусия Дортмунд зададе няколко неудобни въпроса на Караджов: „Кой според вас ще е титулярният вратар? Имате ли контузия? Тя не е ли в главата? Притеснен ли сте?” И всичко това, докато истинските журналисти опитваха да зададат сериозните въпроси, свързани с предстоящото европейско.

Докато Мишо Александров „интервюираше” Иван Караджов, останалите национали на Мишо Мадански гледаха сеира отстрани. 24-каратовите усмивки на юношите показват голямо самочувствие. Нещо, без което във футбола не може.