Финалът започва на 12-ти, ЦСКА домакинства в Триадица
Финалът започва на 12-ти, ЦСКА домакинства в Триадица / netinfo
Финалната серия между ЛукОйл Академик и ЦСКА за титлата в мъжкото ни баскетболно първенство започва на 12-ти май (събота) в Правец. Шампионите имат домакинско предимство заради първото си място в редовния сезон и ще приемат съперника си в първите два мача от финала. Датите на петте мача, ако се стигне до толкова срещи са: 12-ти и 15-ти май в Правец, 18-ти и 21-ви май в София и евентуален пети двубой на 25-ти май в Правец.

ЦСКА ще играе домакинските си мачове в зала „Триадица” в столицата, тъй като „Христо Ботев” е заета.

„По желание на двата клуба днес се състоя среща, на която обсъдихме датите за финалите. Представителите на ЛукОйл и ЦСКА са единодушни, че прекъсването ще прекалено голямо до 18-ти. Решихме, че е по-добре да направим компромис със залата, а не с града. Има вариант зала „Христо Ботев” да се пригоди за финалите, но е ангажирана заради изборите от 18-ти до 21-ви”, поясни изпълнителният директор на централата ни по баскетбол Иван Ценов.

Датите на срещите за бронза при мъжете не се променят и съответно Черно море и Спартак Плевен ще играят на 16, 19 и 22-ри май.

Що се отнася до евентуално домакинство на ЦСКА във финала при жените, то най-вероятно до тогава в зала „Христо Ботев” ще бъдат осигурени необходимите условия за провеждането на двубои от подобен ранг.