Ериксон поема Челси?
Ериксон поема Челси? / netinfo
Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон е отклони офертата на португалския гранд Бенфика, изкачвайки оферта от Челси.

Шведът неведнъж е бил свързван с треньорския пост на Стамфорд Бридж още отпреди да поеме националния отбор на Англия, но по различни причини той не пое лондончаните.

През лятото на миналата година, когато Ериксон пое Сити след идването на новия собственик Таксин Шинаватра и похарчи 50 милиона паунда, но въпреки сериозната сума, гражданите са едва девети във Висшата лига, което не се хареса на боса и той се готви да го замени с Луис Фелипе Сколари.

Въпреки че класира Челси на финал в Шампионската лига и кръг преди края има шансове да измести Манчестър Юнайтед от върха във Висшата лига, мениджърът на Челси Аврам Грант едва ли ще запази поста си.

Доскоро за фаворит за нов треньор на сините от Лондон минаваше Франк Рийкард, но след случилото се напоследък в Барселона собственикът Роман Абрамович не е убеден, че холандецът ще се справи със звездите на Челси и е раздвоен между него и Ериксон.