Емигранти от Чикаго пишат и-мейли на боксьорите ни
Емигранти от Чикаго пишат и-мейли на боксьорите ни / plovdiv24.com
Голяма част от българските емигранти вече са заявили пред боксьорите ни, че ще ги подкрепят по време на Световното първенство започващо на 23 октомври.

„Очакваме да бъдем като пред своя публика, защото от емигрантите ни получихме много и-мейли. Отиваме на 18-ти, а същинското състезание и жребии са на 23-ти. Световното е 13 дни и ще имаме време за аклиматизация. Тя и премиите са нож с две остриета. Размерът на премиите и обявяването им не е толкова важно, защото боксьорите ни започват да мислят какво ще си купят с тези пари. Примерът е Димитър Щилянов, който на Олимпиадата загуби от след съперник след като преди това си правеше сметка какво ще си купи. При нас в бокса всичко започва с жребия. Той половината от цялото световно. Имаме позиции в световната и европейската федерация и присъствието ни с академик Жечев на Конгреса на световната федерация ще бъде от полза. Новото ръководство на централата обаче е много мудно. Една година чакаме официално да влязат в сила вече приетите решения и това за по-атрактивен бокс”, каза пред Гонг президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров.

Световното първенство започва на 23 октомври в Чикаго, а в края на тази седмица националите ни ще се върнат от втория си подготвителен лагер в Германия, първият бе в Австрия.

„Последния месец момчетата доста се потрудиха, постараха, а и контузии няма. Ние сме един от малкото отбори в света, който има 6-7 много силни състезатели, които могат да бият световни или олимпийски шампиони, и да загубят от по-слаб. Имаме трима, които се открояват над всички – Алексей Шайдулин, Кубрат Пулев и Борис Георгиев. Те могат да бъдат победени само от кубинци и руснаци. Но да не дърпаме дявола за опашката. И на другите момчета залагаме много. Салим Салимов е опитен боец, който на спарингите във Франция побеждаваше нон стоп световния първенец Джералд Томас. Има сили и желание. Вече е време да се докаже. Капитанът Детелин Далаклиев също е в страхотна форма, тренира много, всеотдаен е. Единственият, който е млад и няма опит е Огнян Колев. Той е изключително перспективен и ако не си мисли, че играе на световно, а на обикновено първенство и за себе си, има сили и възможности да успее” коментира още Димитров.

След като през последните месеци родният бокс се свързваше с личния живот на Кубрат Пулев, президентът на федерацията заяви:

„Всеки има право на личен живот, нямам нищо против да се говори за него, стига да не се разконцентрираш. Противник съм на строгите режими и ограничения. Една година той не тренира заради личния си живот, но е боец. Учуден съм, че само със занимания 20-30 дни показа перфектна форма на спаринги. Може би този начин на живот не му пречи. Ако беше тренирал една година целенасочено, нямаше да има кой да го бие, но сега може и с по-малко от 2 месеца подготовка да стигне до медал”, завърши Марин Димитров.