Елано подложи на съмнение уменията на Ериксон
Елано подложи на съмнение уменията на Ериксон / netinfo
Неприятни дни настанаха за мениджъра на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон, информират английските медии. След критиките, които отнесе от собственика на клуба Таксин Шинаватра, сега и Елано подложи на съмнение треньорските качества на шведския специалист.

Бразилецът не е от най-убедителните футболисти от началото на 2008 година, като периодично негодува от позицията, на която играе.

„И аз като всички имам интернет и виждам какво се случва. Ще ми е тъжно, ако Ериксон си тръгне. Винаги мога да седна с него и да разговарям за всичко, но не съм аз човекът, който ще реши съдбата му”, сподели Елано.

В същото време бразилецът изрази недоволството си от схемата на Ериксон 4-2-3-1: „Според мен отборът трябва да е с двама нападатели. В същото време бях разочарован от някои други решения на Ериксон. Мачът срещу Портсмут ще е решителен за бъдещето му, тъй като Шинаватра ще прецени какви са перспективите му, а Ериксон вече направи няколко грешки.”

„Около Коледа и Нова година тренирахме много, а това беше поредната грешка, защото момчетата се нуждаеха от няколко дни почивка. Това бе дълъг сезон, без зимна пауза, което ни оказа влияние и в психологически план”, допълни Елано.

Бразилецът е един от тези уморени футболисти, които винят за формата си своя треньор. Той недоволства и от факта, че му се налага да излиза и да играе отляво като полузащитник: „Това не е моята позиция, но аз вече разговарях с треньора по този повод.”