Давид Трезеге се отказа от националния отбор на Франция
Давид Трезеге се отказа от националния отбор на Франция / netinfo
Решението на Френската футболна асоциация да задържи начело на националния отбор Раймон Доменек прекрати международната кариера на нападателя Давид Трезеге.

Въпреки страхотната форма, която показа в Ювентус през изминалия сезон, Трезеге не попадна в представителния отбор за Евро 2008, заради лошите си взаимоотношения с Доменек.

Франция имаше остра нужда от острието на Ювентус, който вкара 20 гола през изминалата кампания, а „петлите” не успяха да минат групите на еврофиналите. Въпреки това от местното футболно тяло решиха да оставят тактика начело на тима. С това си решение, от Асоциацията съсипаха надеждните на Давид за ново начало в националния отбор.

„Доменек остава, което означава, че аз напускам националния отбор”, каза Трезеге по време на лагер от предсезонната подготовка на Ювентус.

„Ужасното представяне на Евро 2008, и след това решението да оставят този треньор начело на тима, провокира и моето оттегляне от националния отбор. Най-много ме дразни вярата, която във Франция имат в Доменек”, продължи Трезеге.

„Решенията, които се взимат, имат повече политически характер, отколкото футболен. Публичното мнение в моя подкрепа също не бе взето предвид”, каза още нападателят.