Челси изпусна Валенсия на Стамфорд Бридж
Челси изпусна Валенсия на Стамфорд Бридж / netinfo
Челси не успя да победи Валенсия на „Стамфорд Бридж” в ¼-финалния мач от Шампионската лига. Двата отбора завършиха наравно 1:1.

„Сините” от Лондон превъзхождаха почти през целия мач съперника си. В 10-та минута Калу пропиля уникална възможност да открие резултата за домакините. След като получи перфектен пас от Джон Оби Микел, котдивоарецът се завъртя на 180 градуса и стреля силно, но топката срещна напречната греда на вратата на Канисарес.

12 минути по-късно „прилепите” също пропуснаха да поведат в резултата. Вия шутира от 20 метра силно, но ударът му излезе в аут. Веднага след това Силва бе в страхотна позиция сам срещу вратаря, но не успя да насочи добре топката и тя мина високо над вратата,

Силва откри резултата за отбора на Кике Санчес Флорес в 30-та минута. Нападателят вкара уникален гол, като проби отляво по атаката на гостите, шутира на два метра от границата на наказателното поле и топката влезе в левия ъгъл на вратата на Чех.

Второто полувреме започна отново с натиск на Челси, като още в първата минута на частта Диара центрира отдясно, защитниците на Валенсия се объркаха и Калу остана сам срещу вратаря. Той обаче не успя да уцели топката и пропиля пореден шанс за своя тим.

„Сините” успяха да изравнят в 53-та минута. Тогава Дрогба бе изведен в наказателното поле на гостите, стреля с глава, прехвърли Канисарес и спаси отбора си.

В последните минути на мача гостите се прибраха почти изцяло в половината си. Само шест преди края след центриране на Лампард от ъглов удар, Карвальо шутира, но Албелда панира удара. Веднага след това обаче Шевченко стреля със задна ножица, но точно от гол линията Мигел изби.

Челси: Чех, Ашли Коул, Карвальо, Шевченко, Лампард, Дрогба, Оби Микел (75. Джо Коул), Балак, Диара, Калу (75. Райт-Филипс), Тери

Валенсия: Канисарес, Мигел, Дел Орно, Аяла, Албелда, Вия (90+4, Хорхе Лопес), Висенте (58. Ангуло), Хоакин (87. Уго Виана), Албиол, Силва, Морети

Жълти картони: Дрогба, Диара (Челси); Силва, Албелда, Аяла (Валенсия)

Още спортни новини в Gong.bg