Ботев не иска да играе в Шумен
Ботев не иска да играе в Шумен / netinfo

Ръководството на Ботев Пловдив се обяви против очакваното решение на КОС мачът срещу Спартак Варна да се играе в Шумен. Варненци са наказани с една среща на неутрален терен, а веднага след това излезе информация, че двубоят ще се състои в Шумен.

Причината за недоволството от страна на „жълто-черните” при едно подобно решение е проблемът, който се получи в първия кръг, когато Ботев трябваше да домакинства на неутрален терен.

„Преди няколко кръга, когато ние бяхме наказани с мач на неутрален терен от КОС към БФС последователно отхвърлиха вариантите да играем в Несебър, Раднево, Свиленград и Смолян по простата причина, че тези стадиони нямали лиценз за „А” група. Така ни пратиха да играем в Сливен срещу Черноморец. Нека след като преди 8 кръга е било по един начин от футболната ни централа да продължат да действат по същия начин и мачът със Спартак Варна да се играе на терен, който има лиценз за „А” група”, заяви изпълнителният директор на Ботев Боби Димитров.

Според него един от най-нормалните варианти за това е двубоят да се играе в Бургас. „Сигурен съм в БФС ще вземе правилното решение и проблеми няма да има”, допълни още Димитров.