Атлетико наказа Пао в последните секунди, Абърдийн изхвърли Копенхаген
Атлетико наказа Пао в последните секунди, Абърдийн изхвърли Копенхаген / netinfo
Атлетико Мадрид победи с 2:1 Панатинайкос в мач от група В на турнира за Купата на УЕФА и по този начин испанците оглавиха крайното класиране.

Гостите поведоха в 34-та минута, след като Матос намери Салпигидис , който с хубав удар не остави никакви шансове за вратаря на „дюшекчиите”.

Промените, които старши треньорът на Атлетико Хавиер Агире направи дадоха резултат и домакините успяха да се доберат до победата в последните секунди на мача.

Първи в 74-та минута Диего Форлан подаде на Луис Гарсия, който с точен удар от около 16 метра изравни резултата.

А в шестата минута на даденото от съдията продължение на мача португалската звезда Симао изпълни отлично пряк свободен удар и оформи крайното 2:1 за Атлетико Мадрид.

В другия мач от групата Абърдийн разгроми с 4:0 Копенхаген и по този начин шотландците се класираха за следващата фаза на турнира, а датчаните се сбогуваха с евротурнирите.

Първото полувреме двата отбора не успяха да си отбележат гол, но през вторите 45 минути нападението на домакините се развихри и наниза цели четири попадения.

В 47-та минута Джеймс Смит от воле откри резултата, а осем минути по-късно отново той покачи резултата на 2:0.

Антонсон в 71-та минута си отбеляза автогол и по този начин сложи край на надеждите на Копенхаген да си тръгне с нещо от Шотландия.

В 83-та минута Кристофър Магуайър центрира от ъглов удар и Ричард Фостър оформи крайния резултат в срещата.

Класиране:

1. Атлетико Мадрид 10

2. Панатинайкос 9

3. Абърдийн 4

4. Копенхаген 3

5. Локомотив Москва 2