Английски грандове взеха по три точки в Шампионската лига
Английски грандове взеха по три точки в Шампионската лига / netinfo

Другите два английски отбора, които играят в Шампионската лига освен „Челси” – „Манчестър Юнайтед” и „Арсенал”взеха по три точки в мачовете си от груповата фаза на турнира, които се играха снощи. Италианският „Милан” пък завърши наравно с френския „Лил”.

„Манчестър Юнайтед” постигна своята втора победа в Шампионската лига на стадиона на „Бенфика” в Лисабон. Един отличен гол на френския нападател Луи Са в 60-та минута бе достатъчен за "червените дяволи", за да запазят първото място в групата.

Англичаните започнаха с нападателното дуо Уейн Руни - Луи Са, подпомагано от португалския национал Кристиано Роналдо, който непрекъснато беше освиркван от своите сънародници на стадиона в Лисабон.

Това беше един труден мач, както и предвиждахме, каза сър Алекс Фергюсън - треньор на Манчестър Юнайтед. През първото полувреме имахме някои трудности, играта ни не беше на най-високо ниво, но успявахме да контролираме топката. През второто полувреме мисля, че вече контролирахме мача, защищавахме се по-добре и играхме добре на контраатаки, при една от които вкарахме гол".

Капитанът на „Бенфика” Шимао Саброза каза: "Нашето първо полувреме беше фантастично - пресирахме здраво, отнемахме почти всички топки. През второто полувреме вече не бяхме в състояние да запазим същото ниво на игра и бяхме изненадани от няколко контраатаки. Напправихме добър мач, но нямахме шанс".

Шесткратният победител в турнира на Шампионската лига „Милан” игра с френския „Лил” и записа второ равенство само за няколко дни след равния мач с „Ливорно” в италианския шампионат. Италианците изпуснаха най-чистото положение в 43-та минута, когато Дженаро Гатузо, играещ мач номер 300 с фланелката на „Милан”, великолепно изведе Джилардино, но нападателят пропусна.

В 51-та минута холандецът Кларънс Зеедорф изпрати топката в мрежата на френския отбор, но голът беше отменен поради засада. "Ние вкарахме един гол, който ми се струваше редовен, каза Карло Анчелоти – треньор на „Милан”. Независимо от всичко ние направихме добър мач с добър резултат. Имахме трудни моменти около 30-та минута, но след това постоянно държехме мача под контрол. Играхме срещу един опасен и бърз съперник и ето защо подчертавам, че това е добър резултат. Ние сме доволни, въпреки че можехме да бъдем и по-точни във фаза нападение, каза още Анчелоти.

Бразилският полузащитник на „Милан” – Кака, бе на малко по-различно мнение от своя треньор. Не сме много доволни, че взехме само една точка, каза Кака. Не бяхме изненадани от солидната защита на „Лил”, този отбор неслучайно е в Шампионската лига."

Финалистът от последната Шампионска лига „Арсенал” победи на своя нов стадион бившия европейски шампион Порто с 2:0 с голове на френския национален нападател Тиери Анри и на национала от Беларус Александър Хлеб. Така Арсенал е с пълен актив от 6 точки и е начело в групата, но борбата в нея тепърва започва.