Янакиева: АБВ ще подкрепя политики, а не политически сили
Янакиева: АБВ ще подкрепя политики, а не политически сили / снимка: БГНЕС

В следващия парламент АБВ ще подкрепя политики, а не политически сили. Това заяви Росица Янакиева, член на НС на АБВ в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Като най-неотложни действия в работата на новото Народно събрание тя посочи актуализацията на бюджета, да се сложи ред в енергетиката и определянето на националните приоритети и времевия хоризонт за реализацията им.

Янакиева е на мнение, че партийното многообразие в новия парламент се дължи преди всичко на желанието на избирателите за промяна на политическия живот в България. "Затова в ситуацията, в която сме поставени, и ние трябва да се държим нормално и отговорно", коментира тя.

По повод действията на АБВ в новото Народно събрание Росица Янакиева заяви, че партията има конкретни условия за съвместна работа с която и да е от останалите политически сили в парламента.

"Имаме условия и ако нямаме различия в политиките, ние можем да подкрепим правителството и бихме му партнирали", посочи тя. На заседание на Националния съвет ще бъдат взети окончателните решения как АБВ ще участва в политиката в НС, каза Янакиева.

Източник: NovaNews.bg