РЗС очаква поне един мандат в Търговище
РЗС очаква поне един мандат в Търговище / снимка: DarikNews
РЗС очаква поне един мандат в Търговище
20604
РЗС очаква поне един мандат в Търговище
  • РЗС очаква поне един мандат в Търговище

Кандидатите за народни представители на партия "Ред, законност, справедливост" от Търговище представиха листата на партията в 28 избирателен район. Кандидат-депутатите се обявиха против властта и подтисничеството на ДПС в региона, против корупцията и политическата мафия.

Водач на листата на партия РЗС в област Търговище е 35-годишният инженер Александър Атанасов, магистър по опазване на околната среда и устойчиво развитие от Брюкселския свободен университет, държавен експерт в Министерство на земеделието и храните. В листата влизат още инж. Веселин Василев от Попово, инж. Тошко Ставрев от Търговище, Мехмед Марудов от село Голямо градище, Севда Лазарова от Попово и Джамал Рашидов от Омуртаг.

Мажоритарен кандидат на РЗС в 28 избирателен район е 46-годишната Мийрам Мустафа от Омуртаг, работила дълги години като педагог, сега предприемач.

"РЗС има реален шанс за един мандат в Търговище", каза Александър Атанасов и добави, че РЗС ще проведе битка с местната мафия, разделена на две, която се боричка между представителите на ДПС и БСП. "По наше наблюдение опозицията е взаимно свързана с управляващите партии и е само проформа опозиция. Всичко е едно блато. От години са свързани в корупционни схеми, а потърпевши са обикновените хора. Единствените облагодетелствани са назначените барони от Доган, всички други се държат умишлено в икономическо робство, така че на изборите да им се дадат 5 кг брашно и 10 лева, както прави ДПС в момента. Хората са обезверени, безработицата е повсеместна, обезлюдяването също е фактор", коментира Атанасов и допълни, че РЗС се обединява срещу корупцията, политическата мафия, върхушката на ДПС в региона. Според него фалшифицирането на изборите е практика в Търговищко, особено там, където доминира ДПС. "Има комисии, където чрез участието на поставени лица се оказва, че всички представители са от ДПС", заяви Атанасов и подчерта, че РЗС няма да бъде спряна да има застъпници във всички секции, особено в смесените райони. "Опитът от миналите години ни показва, че там където нямаме застъпници, имаме нула гласа и наши активисти казват, че са гласували, но въпреки това, нямаме гласове. Това показва, че фалшифицирането на изборите е практика, особено където доминира ДПС", сигурен е водачът на листата на РЗС в Търговище.

Увереност той изрази и в това, че партията ще се бори еврофондовете да стигнат до обикновените хора, за да има реален резултат от тяхното разпределяне.

Мажоритарният кандидат на РЗС Мира Мустафа разказа за тежкия живот на хората по селата и подчерта, че те вече не искат да са еничари на ДПС: Нима е нужно всеки с име Мехмет или Ахмет да е от ДПС. Че хората в селата са затънали, това е вярно. ДПС от толкова години нищо не е направило за тях. Толкова години, в които хората им вярваха, излязоха напразно. Но хората вече разбраха, че ДПС не е партия на народа, а на мафиотите. Тази хубава страна си отива, защото докато има такива като тях, докато са на свобода, страната ни заминава.