Владо Николов се отказа от Фонда за лечение, ще дари парите на онкоболни деца
Владо Николов се отказа от Фонда за лечение, ще дари парите на онкоболни деца / БГНЕС архив

Капитанът на националния отбор по волейбол Владо Николов ще дари парите, събрани от последния си мач, на Детската хематология в Пловдив. С парите ще бъде закупена модерна апаратура за лечението на болни деца.

Утре Николов ще има бенефис в зала "Арена Армеец", на който ще изиграе последния си мач, заедно с други волейболни легенди.

Първоначално Владо Николов заяви, че ще дари средствата от мача на Фонда за лечение на деца в чужбина, но след скандалите там той е разочарован и смята, че няма полезен ход, тъй като не иска да дарява пари, ако се окаже, че служителите там са корумпирани.

Парите от бенефиса на Владо Николов отиват за болните български деца

След обстойно проучване от страна на екипа му той е взел решение да дари парите на Детската хематология в Пловдив, където имали нужда от тези средства.

Владо Николов слага край на професионалната си кариера със спектакъл "Моята игра", в който зрителите ще видят истински звезди на волейбола - гости и национали.

„Мачът ще бъде истински. Ще се играе за победа, но в същото време ще има и шоу елементи. Няма как да не се вълнувам, тъй като ще ми бъде за последно. Отлагах достатъчно дълго края на професионалната ми кариера. По-скоро ме плаши сутринта след 8-и май. Свикнал съм да ставам и да ходя на тренировка, а в понеделник това няма да се случи", каза Владо Николов пред Нова телевизия.

Източник: Novanews.bg