Свещеник твърди, че е дискриминиран, защото синът му не е допуснат до детска градина заради липса на задължителните имунизации. Случаят на 44-годишният отец Евгени Янакиев от Сливен бе разказан в "Часът на Милен Цветков".

СЗО алармира: Всяко десето новородено остава без ваксини

Свещеникът е баща на 9 деца. В знак на протест последните две от тях не са имунизирани. Записал сина си в детска градина "Мак". Там приели детето, но по-късно то не е допуснато до забавачката, защото няма задължителните ваксинации.

Все по-малко майки отказват да ваксинират децата си

Заради това бащата твърди, че е дискриминиран и е подал жалба в Комисията за защита от дискриминация. "Трябва да има право на избор, на информираност. Когато ни правят рентген, ни искат да подпишем писмено съгласие. За ваксините никой не ни информира - когато се роди едно дете, никой не пита родителите дали са съгласни, а му поставят ваксина", каза свещеникът.

Ваксините не са безвредни, смята всеки трети родител
 
"Детето ми дискриминирано - то иска да е в градина, да се запознава с други деца. Законът не позволява това, но той позволява на други деца, които по медицински причини нямат имунизации, да посещават градина. За тях може, а за моето дете - не. Тези двойни стандарти на всички ни писнаха", каза отец Евгени.
 
Директорът на детската градина обясни, че е детето е било прието, защото останал с впечатлението, че предстои да му бъдат направени ваксините.