Стефан Данаилов получи ценен автограф
Стефан Данаилов получи ценен автограф / netinfo

Министърът на културата проф.Стефан Данаилов получи днес авторски комплект с автограф от творческия екип, създал изложбата "Кирилската азбука - новата азбука на Европейския съюз".

Експозицията се организира от Министерството на културата/МК/ и от катедра "Книга и печатна графика" на Националната художествена академия /НХА/ в изпълнение на работна програма - 2006 на Комуникационната стратегия за присъединяване на България към ЕС. Ръководител на проекта е доцент Кирил Гогов, преподавател в НХА.

Изложбата се състои от 48 оригинални авторски графични листа/постери/, последяващи историческото развитие на Кирилските знаци като самобитна писмена система. За първи път изложбата бе представена в Германия през март т.г., а от септември започва представянето й и в много страни-членки на Европейския съюз, каза министър Данаилов. Копия от изложбата ще получат и 10-те български културни институти в чужбина.

Стефан Данаилов каза, че се обмисля възможността изложбата да се покаже около 15 септември в Националната гимназия за древни езици и култури и да се подари нейно копие на Министерството на образованието и науката.

Към експозицията има каталог на четири езика - български, английски, немски и френски, рекламни дипляни и фланелки.