Сини кръгове преобразяват Моста на влюбените
Сини кръгове преобразяват Моста на влюбените / netinfo

Мостът на влюбените вече е с ново лице. Удивителна конструкция, съставена от два огромни сини кръга и въжена конструкция, преобразява центъра на София. Цяла седмица специални светлинни ефекти ще осветяват моста и фасадата на НДК като част от грандиозната кампания „Заедно срещу диабета” на Организацията на обединените нации и Международната диабетна федерация. Поводът е 14 ноември – Световния ден на борбата с диабета, а синият кръг е официалното лого на кампанията „Заедно срещу диабета”, обединяваща хората с диабет от цял свят.

За втора поредна година над 300 паметници на културата, емблематични сгради и монументи по целия свят ще светят в синьо - цветът на земята и кампанията „Заедно срещу диабета” в чест на 14 ноември - Световния ден на борбата с диабета. Сред тях са: Хеопсовата пирамида и Сфинкса в Гиза, Египет, Статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, Статуята на Малката русалка в Копенхаген, Бранденбургската врата в Берлин, Лондън ай във Великобритания, Токио тауър в Япония, Дворецът Хофбург във Виена, Дворецът на културата и науката във Варшава.

Кулминацията на честванията на 14 ноември в България ще бъде грандиозният благотворителен концерт „Заедно срещу диабета” в Зала 1 на НДК. За участие в него са поканени едни от най-популярните български поп музиканти – Дони и Нети, Група Те, звезди от Dancing Stars и Music Idol. Водещи на концерта ще бъдат Иван и Андрей. Всички средства, събрани от концерта, ще бъдат предоставени на Националната асоциация на децата с диабет за подпомагане на дейността й в грижите за децата с диабет.