Професионалното ориентиране започва още в училище, затова все повече компании инвестират в летни практики за ученици и гимназисти. А най-успешните, като Практикантската програма на Vivacom, отчитат увеличаване на интереса всяка следваща година.

Петото издание на програмата на водещия телеком започва на 1 юли с участието на над 150 ученици от 15 професионални гимназии. Пет нови училища от три нови локации - Перник, Плевен и Шумен, се присъединяват към София, Пловдив, Варна, Сливен, Бургас, Стара Загора. А над 330 ученици общо са се включили в петте издания досега.

В Практикантската програма на Vivacom тази година младежите от цялата страна ще се запознаят с всекидневните задачи и работната атмосфера в ключовите технически отдели във Vivacom. Сред тях са Поддръжка и изграждане мрежата, Диспечиране, Фиксиран достъп, Осигуряване на качеството, Информационни технологии, Поддръжка на оборудване и Център за управление на мрежата. За първи път програмата включва и обучение в Кол център, което дава възможност за развиване и на комуникационни умения.

Vivacom

В рамките на 64 учебни часа над 80 ментори и специалисти от Vivacom ще запознаят практикантите с работния процес, ще ги обучават в различните направления и ще дават ценни съвети по конкретни проекти. Младежите ще усвояват трудови навици и професионални умения. Програмата е чудесна възможност за учениците да продължат своето обучение в надграждащи със знания програми, провеждани от компанията, както и шанс да продължат своя професионален път във Vivacom след това. Не на последно място, Практикантската програма на Vivacom дава основни познания в света на телекомуникациите.

„Практикантската програма на Vivacom се съобразява изцяло с нуждите на новите поколения младежи, които имат афинитет към технологиите, и това я прави уникална. Целта й е да надгради техните умения с практически знания“, каза Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom. Тя уточни, че в рамките на програмата учениците ще имат възможност да черпят знания директно от експертите, които работят с най-новите технологии и решения във Vivacom.

Vivacom

Тази година фокусът на програмата е върху младежите от 11 клас, които скоро завършат училище, имат повече специфични знания и им предстои да се ориентират в професионалния си път. Така Практикантската програма на Vivacom се утвърждава като отлична възможност за младите хора да развиват и надграждат знания и умения и да трупат важен практически опит.