Образите на 20 видни челопечани в Челопеч - съкровищницата на България
Образите на 20 видни челопечани в Челопеч - съкровищницата на България / Виолета Овчарова

"Челопеч - съкровищницата на България", новата книга на писателката Виолета Овчарова в съавторство с Васил Добромиров, беше официално представена през месец май в ОУ "Свети Свети Кирил и Методий", село Челопеч. Книгата е тринадесета поред белетристична творба на Виолета Овчарова, съставена от новели и разкази, в които с високо художествено майсторство са изградени образите на 20 видни челопечани.

Издадена с финансовата подкрепа на Община Челопеч, книгата бе посрещната с огромен интерес от жителите на рударското селище.

Специален гост на литературната вечер бе Снежана Тодорова - председател на Съюза на българските журналисти, чийто член е и писателката. Госпожа Тодорова сподели радостта си от издаването на книгата и сподели пред множеството почитатели на авторката, че тя е талантлив автор на художествена литература за деца и възрастни и че хора като нея трябва да прославят родината ни.

"Челопеч може и да е известен като най-голямото златно находище в Европа, но истинското му богатство са хората. Селото е дало живот на достойни личности, заслужаващи поклон. И в тази книга са разказани съдбите на именно такива хора, оставили ярък отпечатък в историята на селото. Много и драматични са описаните събития, ала всеки непредубеден изследовател ще открие истинското злато в душите и сърцата на челопечани. Те несъмнено са несметното богатство на своето селище", сподели Виолета Овчарова.

По желание на Виолета Овчарова книгата ще бъде дарена на всички областни библиотеки в България, библиотеките в региона на Средногорието, Столична библиотека, на всяко едно домакинство в Челопеч /600 са домакинствата в селото/ и, разбира се, на Народна библиотека "Иван Вазов".