/ netinfo
На 12 октомври JA България организира инициативата за 16-та година и приканва повече компании да се регистрират
Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ отвори регистрацията за организации-домакини в 16-то издание на „Мениджър за един ден“. След около седмица ще стартира и регистрацията за ученици и студенти. Инициативата ще се проведе на 12 октомври, четвъртък, в цялата страна.

По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

мениджъри
netinfo

„За 15 години в програмата „Мениджър за един ден“ са участвали над 16,000 ученици и студенти и над 2,000 компании и институции. Всъщност, в днешни дни по-достоверно би било инициативата да насочва младежите към опит в това какво е да си лидер, защото опитът е това, което те прави уверен и добър професионалист, упражнявайки с години една професия, а не само позицията на мениджър в компания или институция. Инициативата е и уникална възможност за работодателите – да се срещнат с талантливи бъдещи служители и да проявят своята корпоративна социална отговорност. Затова и съм горда да споделя, че през пролетта получихме първа награда от Българското дружество за връзки с обществеността за проект в нестопанския сектор, за „Мениджър за един ден“, както и специалната награда на Комисията по етика към БДВО“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в още над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

JA България приканва компаниите да бъдат активни и да участват и домакинстват стажа на повече ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Компаниите могат от днес, а учениците и студентите от 28.09. 2017 г. да се регистрират за участие на платформата на инициативата: http://mfd.jabulgaria.org

Медиен партньор на инициативата е Нетинфо.